Gevels

Hoe je muren isoleren

algemeen muren isoleren

Bij nieuwbouwwoningen worden de muren sowieso geïsoleerd. Het isoleren van bestaande buitenmuren gebeurt het best via de spouw of aan de buitenkant. De buitengevel isoleren biedt dan ook tal van voordelen wat betreft energieprestaties. Indien de buitenmuur of de spouwmuur isoleren onmogelijk is, kan er ook via de binnenzijde geïsoleerd worden.

Hoe isoleer je je gevel langs buiten?
Hoe isoleer je een spouwmuur?
Hoe isoleer je een muur langs binnen?

 

Hoe isoleer je je gevel langs buiten?gevel isoleren met platen

Het hoeft geen betoog dat je bij het bouwen zorgt voor een degelijke isolatie van de muur. In nieuwbouwsituaties gebeurt dat standaard. Bij renovaties is buitengevelisolatie de meest vooraanstaande isolatiemethode wanneer er geen spouwmuur is die kan na-geïsoleerd worden. Buitengevelisolatie houdt in dat je isolatiemateriaal aanbrengt tegen de stenen van de buitenmuur, en die isolatielaag vervolgens afwerkt met gevelbekleding. Op die manier kan je dikker isoleren zonder ruimte in huis te verliezen. We geven mee hoe je aan de slag gaat.

Lees het volledige artikel

 

Hoe isoleer je een spouwmuur?Spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie wordt in nieuwbouw­projecten standaard voorzien. Om warmteverlies tegen te gaan laat je echter ook bij een renovatie de luchtspouw het best isoleren. Het is immers een goedkope manier om te isoleren, gezien je dan niets aan je buitengevel moet doen en langs binnen hoef je je ook geen zorgen te maken over ruimteverlies. Voor de na-isolatie van de spouw is er bovendien geen bouwvergunning nodig en de hinder is beperkt: de werken nemen vaak slechts één of twee dagen in beslag.

Lees het volledige artikel

 

Hoe isoleer je een muur langs binnen?isogips buitenmuur isoleren

Buitenmuren isoleren langs binnen is niet ideaal - je zit met ruimteverlies en er is een groter risico op vochtproblemen - maar soms kan het niet anders, bijvoorbeeld bij rijwoningen waar de grens van de gevel aan de straatkant niet mag overschreden worden. Het heeft echter ook zijn voordelen. Een buitenmuur langs binnen isoleren is goedkoper dan buitengevelisolatie. De werken kunnen ook gelijk wanneer plaatsvinden, in tegenstelling tot isoleren langs buiten, wat niet mogelijk is wanneer het regent of vriest. Isolatie langs binnen zal bovendien de warmte beter binnenhouden, wat vooral tijdens de wintermaanden interessant is. Overigens kunnen de risico's sterk ingeperkt worden.

Lees het volledige artikel

Proef ons gratis!Word één maand gratis premium partner en ontdek alle unieke voordelen die wij u te bieden hebben.
  • checkwekelijkse newsletter met nieuws uit uw vakbranche
  • checkdigitale toegang tot 35 vakbladen en financiële sectoroverzichten
  • checkuw bedrijfsnieuws op een selectie van vakwebsites
  • checkmaximale zichtbaarheid voor uw bedrijf
Heeft u al een abonnement? 
Registreer je gratis

Al geregistreerd of abonnee?

Registreer voor onze nieuwsbrief en behoud de mogelijkheid om op elk moment af te melden. Wij garanderen privacy en gebruiken uw gegevens uitsluitend voor nieuwsbriefdoeleinden.

Gerelateerde artikels

Hoe wordt een gevel gekaleid?

Bij deze renovatie werd een deel van de bestaande gevel behouden, maar de oorspronkelijke raamopeningen werden aangepast. daardoor ziet de gevel er op dit moment niet erg verzorgd uit ... om die terug een nette en uniforme uitstraling te geven, kan j

Buitengevel isoleren

Buitengevel isoleren roger - je gevel isoleren geeft niet alleen een lagere energiefactuur, maar je kan meteen ook de facade van je huis een nieuw uitzicht geven. hier gebruiken we steenstrips die je rechtstreeks op de gevelisolatie kan kleven. we begeleiden je in deze aflevering stap voor stap van een oude naar een nieuwe gevel. lees het artikel over buitengevel isoleren ook in het februarinummer van dobbit.  abonneer je nu

Opleiding: leren isoleren met dakelementen

Werken met dakelementen biedt uiteenlopende voordelen. wilt u efficiënter en beter leren isoleren? volg dan de gratis dagopleiding van unilin insulation en leer dakelementen plaatsen volgens de regels van de kunst.

Mutec gaat letterlijk en figuurlijk voor verticale integratie

Een plat dak waterdicht krijgen en houden is specialistenwerk. zo eenvoudig is het. materiaalkeuze en -kennis zijn daarbij onontbeerlijk, en goede keuzes kunnen pas gemaakt worden na jarenlange ervaring. ook de correcte uitvoering speelt een doorslaggevende rol. en dan nog. zelfs bij een goede materiaalkeuze en een vlekkeloze uitvoering is een jaarlijks onderhoud van een plat dak geen overbodige luxe. vincent de meyer, zaakvoerder van mutec, dat sinds enkele jaren deel uitmaakt van de willy naessens group, benadrukt dat er binnen het bedrijf een duidelijke keuze gemaakt werd voor verticale integratie: “we voorzien niet enkel het isoleren en afdichten van de daken, maar ook de montage van de dakvloer, lichtstraten, de plaatsing van daktuinen en zelfs pv-installaties worden door ons gedaan.”

Print Magazine

Recente Editie

Nu lezen

Ontdek de nieuwste editie van ons magazine, boordevol inspirerende artikelen, diepgaande inzichten en prachtige visuals. Laat je meenemen op een reis door de meest actuele onderwerpen en verhalen die je niet wilt missen.

In dit magazine